Back to Move! - Opettajien koulutus

Selkäliiton Back to Move! -hankkeessa järjestetään lähikoulutuksia ja webinaareja Liikkuva opiskelu -ohjelman oppilaitoksille. Koulutusten tarkoituksena on kouluttaa toisen asteen opettajia ja opiskeluhuoltoa liittyen nuorten selän ja niskan terveyden edistämiseen oppilaitosympäristössä. Koulutuksilla halutaan motivoida oppilaitoksia huomioimaan nuorten selän ja niskan terveys osana opiskelukulttuuria.  

Koulutuksissa käsitellään seuraavia asioita:

Selän ja niskan …

o   rakenne ja toiminnallisuus


o   hyvinvointiin vaikuttavat taustatekijät


o   hyvinvoinnin yhteys opiskelukykyyn


o   hyvinvoinnin edistäminen opiskeluympäristössä

 

Kenelle?

Koulutukset on suunnattu ensisijaisesti opettajille. Mikäli oppilaitoksessa kuitenkin on koulutuksista kiinnostuneita opiskelijoita, liikuntatutoreita tai esimerkiksi opiskelijakunnan edustajia, he ovat tervetulleita koulutukseen.

Ennen koulutuksia sekä opiskelijoille että opettajille lähetetään sähköinen kysely. Kyselyssä kartoitetaan opiskelijoiden selän ja niskan hyvinvointia, opiskelijoiden ja opettajien kokemuksia selän ja niskan hyvinvoinnista sekä asenteita hyvinvoinnin edistämiseksi. Kyselyiden pohjalta koulutus räätälöidään oppilaitosten tarpeiden mukaiseksi.

Hankkeessa koulutetaan myös opiskeluhuoltoa. Opiskeluhuollon koulutukset koostuvat niska- ja selkäoireiden ennaltaehkäisystä ja itsehoidon ohjauksesta. Opiskeluhuollon koulutukset on aloitettu syksyllä 2020 ja ne toteutetaan verkkokoulutuksina.

Koulutukset ovat maksuttomia Liikkuva opiskelu -ohjelmaan rekisteröityneille oppilaitoksille. Minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Lähikoulutusten ja webinaarien lisäksi opettajilla ja opiskeluhuollolla on pääsy verkko-oppimisympäristöön, josta löytyy lisää tietoa nuorten selän ja niskan terveydestä sekä käytännön vinkkejä, miten lisätä liikettä opiskelupäivään.

Myös muut kuin Liikkuva opiskelu -ohjelmaan kuuluvat oppilaitokset voivat tilata koulutuksen, jolloin oppilaitos kustantaa koulutuksesta aiheutuvat kulut.

Koulutuskalenteri 2021

26.1. Savon koulutuskuntayhtymä
28.1. Lounais-Suomen liikunta ja urheilu
11.2. Helsingin kaupunki
21.4. Koulutuskuntayhtymä OSAO

Koulutukset toteutetaan toistaiseksi ainoastaan verkkokoulutuksena koronavirustilanteen vuoksi.

Koulutuskalenteri 2020

18.3. Seinäjoki
27.3. Ravijoki
7.4. Lahti ja Petäjävesi
8.4. Ulvila
15.4. Järvenpää
16.4. Hämeenlinna
21.4. Muurame
6.5. Vihti
10.8. Kuopio
11.8. Suonenjoki
22.10. Laukaa

Lisätietoja ja koulutusten tilaus: hankekoordinaattori Katri Koivuneva, katri.koivuneva(a)selkaliitto.fi, puh. 050 4111 960 
 

Back to Move!